E-cigaret vs. nikotinplaster


E-cigaret vs. nikotinplaster 
Der er blevet foretaget et klinisk forsøg fra University Of Auckland i New Zealand, hvor en e-cigaret er blevet sammenlignet med nikotinplastre. 
 
I forsøget deltog der 657 personer, hvoraf halvdelen skulle bruge e-cigaretten, som rygestop, og den anden halvdel skulle bruge nikotinplaster, som rygestop i 6 måneder. 
Forskningen viser, at sandsynligheden for, at kvitte smøgerne er større med de elektroniske cigaretter, end med nikotinplastre. Det har nemlig lykkedes for flere, at enten halvere eller stoppe helt med hjælp fra e-cigaretterne, end det har lykkedes for dem, der brugte nikotinplaster.


En E-cigaret er mere effektiv
Ud fra forsøget, viste det sig, at e-cigaretten var mere effektiv. Hele 57 procent af dem, der brugte e-cigaret, som rygestop, halverede deres forbrug af cigaretter, imod 41 procent af dem, der brugte nikotinplaster, som rygestop.
 
Resultatet viste, at 7,3 procent af e-cigaret brugerne havde helt stoppet med, at ryge efter 6 måneder med hjælp fra e-cigaretten, hvorimod 5,8 procent stoppede med, at ryge ved hjælp af nikotinplaster. Så når det kommer til succes med rygestop efter 6 måneder, så viser undersøgelsen, at e-cigaretter var et effektivt middel, for rygere, at opnå et rygestop, eller skære ned på forbruget.


Et nemmere rygestop med e-cigaretten
Man kan derfor konkludere ud fra forsøget, at de personer der brugte de elektroniske cigaretter har nemmere ved at holde sig fra almindelige cigaretter end de personer der kun havde et nikotinplaster.

Dette kan bl.a. skyldes fordi du med e-cigaretter bibeholder ”hånden-til-munden” effekten. E-cigaretten mærkes og føles på samme måde, som en almindelig cigaret. Du snyder nemlig både din hjerne og din krop til, at tro, at du ryger rigtigt, men i stedet damper du bare.

De elektroniske cigaretter er en super god alternativ til de almindelige smøger, der vil gør din hverdag nemmere – dette kunne muligvis være grunden til, at man oplevede forsøgspersonerne med e-cigaretter gladere end dem med nikotinplaster, da de ikke opnår denne hånden-til-munden effekt. Når man er blevet vant til at have hånden op til munden hver dag, utallige gange, er det svært at slippe af med den vane.


Glad af e-cigaretten
Udover det, lagde man i undersøgelsen, mærke til, ved at analysere deres opførsel, at de personer der deltog i undersøgelsen, var mere glade for e-cigaretten end nikotinplaster.
Det skal siges, at ingen blev syge af, at bruge e-cigaretter, så du kan roligt dampe på din elektroniske cigaret, uden at tænke over, at du bliver dårlig af det.


Kvit smøgerne med e-cigaret
E-cigaretter er et effektivt middel for dig, der ønsker, at skære ned på forbruget af cigaretter eller endda kvitte smøgerne helt. På vores webshop, eSmog.dk, kan du finde din helt egen e-cigaret, og på den måde skære ned på dit forbrug af cigaretter eller stoppe helt med at ryge – hvad enten din grund er, vil du uden tvivl blive glad for at bruge e-cigaretten frem for andre hjælpemidler mod rygestop!